Minnan salonki

Etusivu > Minnan salongin esittely

Minnan salongin esittely

Minnan salonki -sivusto sisältää kirjailija Minna Canthin arkistoaineistoa digitaalisessa muodossa.

Minnan salonki saattaa ainutlaatuista ja kulttuurihistoriallisesti arvokasta aineistoa kaikkien ulottuville vapaasti tutkittavaksi. Aineistoa pääset selailemaan vasemman laidan valikkojen kautta. Aineistot on myös koottu kokoelmiksi ja niistä on tehty tietoartikkeleita ja näyttelyitä eri teemojen mukaan. Sivustolla voit myös hakea aineistoa.

Sivustolla on esillä alkuperäisiä käsikirjoituksia, Canthin kirjoittamia ja saamia kirjeitä, näytelmien pääkirjoja, asiakirjoja, valokuvia sekä muuta Canthiin liittyvää materiaalia. Digitoitua aineistoa on noin seitsemänsataa yksikköä.

Pääosa digitoidusta aineistosta kuuluu Kuopion kaupunginkirjaston Minna Canth -kokoelmaan, jonka Canthin perikunta lahjoitti kirjastolle vuonna 1965, mutta mukana on myös muista Suomen arkistoista ja museoista digitoitua aineistoa. Minnan salonkiin ovat antaneet aineistoaan digitoitavaksi Suomalaisen kirjallisuuden seura, Kuopion kulttuurihistoriallinen museo, Teatterimuseon arkisto, Svenska litteratursällskapet i Finland, Svenska Teaterns arkiv, Kustannusosakeyhtiö Otavan arkisto, Kansalliskirjasto, Kansallisarkisto, Jyväskylän yliopiston tiedemuseo, Työväen arkisto ja Museovirasto. Aineisto on suurimmaksi osaksi Kansalliskirjaston digitointi- ja konservointikeskuksen digitoimaa. SKS ja Kuopion kulttuurihistoriallinen museo ovat digitoineet omat aineistonsa itse.

Minnan salongista löydät myös monipuolista tietoa Minna Canthin elämästä ja tuotannosta. Tietoartikkeleita ja aineistonäyttelyitä ovat laatineet:

  • tietokirjailija Outi Vuorikari
  • Minna Canth -tutkija, tietokirjailija, FT Minna Maijala
  • dosentti, FT Tua Korhonen
  • projektityöntekijä, FM Annukka Ruotsalainen

Tietoartikkeleiden ja näyttelyiden vastaavana toimittajana on ollut Minna Maijala.

Sivusto on toteutettu Omeka-julkaisujärjestelmällä.  Suurin osa digitoidusta aineistosta on pdf-muodossa, joten sen katselemiseen tarvitset ilmaisen Adobe reader -ohjelman. Sivusto toimii parhaiten uusimmilla selainversioilla.

Digitointihanke on saanut rahoitusta Opetusministeriöltä ja Pohjois-Savon ELY-keskukselta.